Ofte stilte spørsmål

Folie er et lett og anvendelig produkt av pvc, polyacrylat eller polyester, med lim som klebes på underlaget.  Folie finnes i mange standardfarger eller kan på trykkes farger og bilder av det du måtte ønske. Folien kan benyttes på nesten alle typer underlag. Det være seg på glass, fasadeplater, biler, fartøy og fly – ja, til og med på mursteinvegger. Vi leverer også frosted/«sandblåst»- og solfilm/vindusfolie.

Utskåret logo eller tekster på fasader, inne- som utendørs. Det er mange forskjellige materialer å velge mellom; Aluminium, stål, pvc, akryl, tre, messing, kobber m.m. Logo monteres rett på underlag eller på «distansestykker» som skaper en avstand fra skilt til underlaget. Dette gir en ekstra fin detalj på konstruksjoner innendørs eller utendørs. Også kalt «3D logo» på folkemunne.

Lysskilt benyttes på fasader, stolper, innen- og utendørs. Fremhever logo og tekster på kveld, natt og spesielt på mørk høst- og vinterhalvåret. Vises samtidig god synlighet på dagtid.

Vektorisert fil av logo benyttes i produksjonen av folie, elementer og skilt. En grafisk produksjonsfil som har filnavnet «Ai-fil» eller «EPS-fil». Denne filtypen gir det beste resultatet og fremhever kvaliteten til ditt firma. De aller fleste som har fått kreert en logo hos profesjonelle reklamebyrå, trykkeri og andre, har tilgang til denne filtype av sin logo.

Pantone er et farge-referanse-system utviklet for grafisk bransje. Hvilke farger inneholder din logo? Hvis det er eksempelvis rød eller grønn – hvilken nyanse rød- eller hvilken nyanse grønnfarge? Spekteret av farger er enormt. For å treffe rette fargekoden av akkurat dine farger, trenger vi bli enig om hva fargen skal bestå av ut i fra en Pantone-fargevifte. Fungerer som når du eventuelt skal male huset og går til fargehandler for å se på farger – utallig utvalg (se NCS).

NCS (Natural Colour System) er fargekoder for malingsfarger. Det vil si at du kan velge en fargekode ut i fra en NCS-fargevifte med en farge som du allerede har på eksempelvis en vegg på kontoret, og du kan gjerne videreføre denne fargen til bruk på andre produkter.

RAL-fargekoder er de fargene en bruker i lakkering av eksempelvis biler. Ønsker en logo i samme farge som bilens lakk, kan en finne RAL-koden for å få folie tilnærmet lik til andre bruksområder som til skilt og folie.

Solfilm på vinduer og glass med direkte sollys bevarer et svalt innemiljø og reduserer solstråleskade på eksempelvis møbler og treverk. Den er transparent og kan sammenlignes som «solbriller mot solen».
Sikkerhetsfilm, er en transparent folie som kan benyttes eksempelvis forsterkning av vindusglass. Sikkerhetsfilm kan også forhindre ruteknusing og eventuelt innbruddsforsøk.

VENNLIGST BRUK KONTAKTSKJEMAET VED FORESPØRSLER.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.